Suverenisti – Promenom Ustava izgubićemo pravosuđe

0
104

U centrali pokreta Dosta je bilo danas je održana konferencija za novinare potpisnika deklaracije Suverenista. Govorili su predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić.

U centrali pokreta Dosta je bilo danas je održana konferencija za novinare potpisnika deklaracije Suverenista. Predsednik ovog pokreta Saša Radulović izjavio je da će Srbija “izgubiti pravosuđe” ukoliko na referendumu, koji je najavljen za 16. januar, budu usvojene promene Ustava u delu o pravosuđu. Radulović je naglasio da ne može biti dobar nijedan sistem u kojem pojedinci biraju “sami sebe” jer Skupština Srbije, ukoliko promene budu usvojene, više neće birati sudije, već će to činiti Visoki savet sudstva.

Predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović ocenio je da najavljenim promenama Ustava vlasti prepuštaju ingerencije “nad važnom granom vlasti”, pravosuđem.

Predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković poručila je da među opozicijom ne sme da bude političkih i privatnih razlika kada je reč o pitanju poput Ustava Srbije.

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić je izjavio da je demokratija u Srbiji između 2000. i 2010. godine bila manjkava, ali je naglasio da izbori nisu bili sporni, “kao oni 2020. godine”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here