Potpredsednik Erbasa za Jugoistočnu Evropu i Izrael Cezar Sančez Lopez uručio je danas plakete zahvalnosti ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru VulinU i komandantu Helikopterske jedinice Nenadu Nediću za doprinos MUP-a Republike Srbije u borbi protiv požara u Evropi tokom 2021. godine, u kojoj su korišćeni helikopteri Erbasa H145M.

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu i komandantu Helikopterske jedinice Nenadu Nediću potpredsednik Erbasa za Jugoistočnu Evropu i Izrael Cezar Sančez Lopez uručio je danas plakete zahvalnosti za doprinos MUP-a Republike Srbije u borbi protiv požara u Evropi tokom 2021. godine. Ministar Vulin se u svoje ime i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalio kompaniji Erbas koja je prepoznala borbu i požrtvovanost pripadnika MUP-a Srbije i sve napore koje je MUP Srbije preduzeo ovog leta u suzbijanju šumskih požara širom Evrope, pretežno u Republici Grčkoj i Severnoj Makedoniji, ali i u Republici Srpskoj i naravno Srbiji.

Vulin je napomenuo da su za uspešnost u suzbijanju šumskih požara, osim naših hrabrih pripadnika Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice, zaslužni i helikopteri Erbasa koji su se i u otežanim uslovima pokazali kao vrlo pouzdani i efikasni, kao dobar oslonac i saveznik u borbi protiv požara. MUP nastavlјa dalјa ulaganja u opremanje i zanavlјanje svojih jedinica, rekao je ministar i ukazao da je pored gašenje požara, značajan doprinos upotrebe helikoptera H145 M bio i u operacijama traganja i spasavanja, postavlјanja betonskog postolјa za krst, za potrebe Eparhije Mileševske, u radu specijalnih jedinica i medicinskog transporta pacijenata.