Nemanja Šarović – Statistički podaci nisu realan pokazatelj života u Srbiji

0
117

Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je izjavio da statistički podaci nisu realan pokazatelj života u Srbiji, da običan narod teško živi i sve teže sastavlja kraj s krajem, a da ekonomsko blagostanje postoji samo za one koji su na vlasti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nedavno u Nišu tvrdio da su zarade u vojsci povećane za 70 odsto, a da je prosečna plata hiljadu evra. Tim povodom Novica Antića iz Vojnog sindikata Srbije je izjavio da je evidentno da ljudi koji učestvuju u upravljanju Ministarstvom odbrane u poslednjih nekoliko godina obmanjuju i srpsku javnost i predsednika kao komandanta Vojske. On je naveo primer jednog podoficira u činu stariji vodnik prve klase i došao do računice da mu je za 13 ili 14 godina, zarada uvećana za samo 68 evra, oko 12 odsto ne računajući to koliko je taj rast „pojela“ inflacija. Takođe, po zvaničnoj statistici, prosečna plata u Srbiji u septembru ove godine za javni sektor iznosila je 72.235 dinara, a više od 80 odsto pripadnika vojske je ispod tog proseka rekao je Antić. Na ovo je reagovalo Ministarstvo odbrane koje je u svom saopštenju navelo da Novica Antić obmanjuje javnost. Da li je upoznat sa tim kakvo je stanje što se tiče plata u Vojsci Srbije i čija računica je bliža istini pitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Predsedik Srbije Aleksandar Vučića nedavno je izjavio da su zarade u vojsci povećane i da je prosečna plata hiljadu evra, dok je u vreme kada je on bio ministar odbrane plata razvodnika i desetara bila oko 36.000, a sada je 58.000 dinara. Vojni sindikat Srbije demantovao je izjave predsednika Vučića da su plate zaposlenih u Vojsci Srbije u poslednjih deset godina uvećane za 7o odsto i da se na sajtu Ministarstva odbrane može videti podatak da je prosečna plata u oktobru 2021. godine bila 74.339 dinara.

Komentarišuči Vučićeve navode, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović je rekao da režim obmanjuje građane Srbije, jer statistički podaci nisu realni pokazatelj života u Srbiji. Ako neko u Srbiji za prosečnu platu može da kupi 200 litara goriva, a u Švedskoj ili Nemačkoj 2000 litara, onda je to pravi parametar kako ko živi, izjavio je Šarović i dodao da Srbija ne ide u dobrom pravcu, jer običan narod teško živi i sve teže sastavlja kraj s krajem, a da ekonomsko blagostanje postoji samo za one koji su na vlasti ili za one koji su bliski vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here