Obuka poslovnog predstavljanja u okviru projekta Your job

0
103

U Zrenjaninu se već skoro tri godine realizuje projekat Your job, koji za cilj ima osnaživanje mladih za izlazak na tržište rada. Njihovo osnaživanje vrši se kroz različite obuke, stručne prakse i finansiranje otpočinjanja biznisa. Obuka posvećena poslovnom predstavljanju održana je protekle subote u prostorijama Caritasa.

Projekat Your job je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije i Caritas-a Austrije i njegov osnovni cilj je osnaživanje mladih za izlazak na tržište rada kroz različite programe poput savetovanja za zapošljavanje, profesionalnu orijentaciju, pripremu za posao, ali i finansijski kroz obuke, kurseve, plaćenu stručnu praksu i dodeljivanje bespovratnih grantova za započinjanje sopstvenih biznisa. Do sada je kroz neku od aktivnosti projekta prošlo više od 300 mladih, a pokrenuto je 9 novih biznisa, a iako projekat nema pojedinačnu ciljnu grupu, marginalizovane grupe su uključene u njegovu realizaciju.

U prostorijama Caritasa u Zrenjaninu, u okviru projekta Your job organizovana je obuka pod nazivom Poslovno predstavljanje gde je mladim Romima ukazano na to šta je najvažnije kod predstavljanja potencijalnom poslodavcu, ali i ukazano na greške koje se najčešće prave prilikom intervjua za zasnivanje radnog odnosa.

Predsednik Udruženja Roma, Danijel Dan je istakao važnost ovakvih događaja za integraciju mladih Roma na tržištu rada.

Prva faza projekta Your job je i više nego uspešno realizovana, a s obzirom na to da su u Zrenjaninu postignuti sjajni rezultati donatori su odlučili da nastave finansiranje projekta, a očekuje se da će podrška biti obezbeđena za realizaciju projekta i tokom naredne dve godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here