Tribina Pokreta slobodnih građana „Ekologija i ekonomija“

0
74

U Zrenjaninu je održana tribina u organizaciji Pokreta slobodnih građana pod nazivom „Ekologija i ekonomija“ na kojoj je prisutnima predočeno da je moguće voditi održivu ekonomsku politiku koja će biti odgovorna prema životnoj sredini i čuvati zdravlje ljudi.

U konferencijskoj Sali hotela Vojvodina u subotu, 18. decembra, održana je tribina pod nazivom „Ekologija i ekonomija“, koju je organizovao Pokret slobodnih građana u želji da ukaže na to da ekološki problemi sa kojima se suočavamo ne mogu da budu opravdani ekonomskim interesima.

Goran Kovačević, predsednik Odbora za ekonomiju Pokreta slobodnih građana, je rekao da je cilj pokreta da se predstavi ne kao puka opozicija nego kao opozicija koja ima plan, a Zrenjanin je označio kao odlično mesto za početak razgovora o povezanosti ekonomije i ekologije.

Kovaćević je odgovorio i na pitanje da li nadležni u Zrenjaninu dovoljno ozbiljno shvataju zabrinutost građana za zaštitu životne sredine.

Sem Pavla Grbovića i Gorana Kovačevića na tribini u Zrenjaninu su govorili i Anna Oreg, predsednica Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana i Zoran Hamović, predsednik Političkog saveta Pokreta slobodnih građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here