Vučić – Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom

0
38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina sa čestitkama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina sa čestitkama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u kome se, između ostalog kaže da su nedavni pregovori u Sočiju u punoj meri potvrdili čvrstinu strateškog partnerstva Rusije i Srbije i zacrtali nove perspektive uzajamno korisne saradnje u više pravaca.

U čestitki predsednika Putina se navodi da Rusija  računa na nastavak konstruktivnog dijaloga dve države i prisnog zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende, što odgovara temeljnim interesima bratskih naroda i doprinosi obezbeđenju stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu. Predsednik Putin poželeo je predsedniku Vučiću dobro zdravlje, uspeh i blagostanje, a svim građanima Srbije – mir i prosperitet.

Zahvalivši na pismu, predsednik Vučić je još jednom izrazio zahvalnost predsedniku Putinu na toplom dočeku u Sočiju i prijateljskim razgovorima, koje su tom prilikom vodili.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su i ovom prilikom razmotrili napredak bilateralne saradnje u različitim oblastima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here