Ministar Stefanović obišao 126. brigadu VOJIN

0
99

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 126. brigade vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja na radarskom položaju  u Starim Banovcima. On je tom prilikom istakao da je reč o ljudima koji su 365 dana u godini posvećeni čuvanju našeg neba .

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 126. brigade vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja na radarskom položaju  u Starim Banovcima i tom prilikom istakao da je reč o ljudima, koji su 365 dana u godini posvećeni čuvanju našeg neba i najavio da će ova jedinica biti osnažena novim radarima. Stefanović je istakao da je ponosan na pripadnike 126. brigade VOJIN i njihovo ogromno znanje.

Ministra odbrane dočekali su komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 126. brigade VOJIN, pukovnik Aleksandar Dučić.

O nameni i zadacima jedinice, ministru je referisao pukovnik Dučić, a zatim je prikazan rad borbene smene na radarsko-računarskom sredstvu CVOJ M-11 i  predstavljeni radarski sistemi S-600 i TPS-70 koji se nalaze u naoružanju 126. brigade VOJIN.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here