Dumanović – Mnogi srpski ali i svetski kriminalci su uhapšeni zbog žena

0
122

U Srbiji žene učestvuju u kriminalu mnogo manje nego muškarci i njihova uloga se uglavnom svodi na “pranje novca” stečenog izvršenjem krivičnih dela, izjavio je Milan Dumanović, bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije.

Kavački klan, kako je pokazala istraga, oslanjao se i na žene, a možda najbolji primer za to je supruga vođe “kavčana” Radoja Zvicera, koja mu je spasila život prošle godine u Kijevu, gde je bio žrtva neuspelog atentata. Druga važna žena za kavački klan i njihov beogradski ogranak, koji su predvodili uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, navodno je bila i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović. Istraga koja se vodi protiv klana, kako zbog zločina, tako i zbog prljavog novca, do sada je pokazala da žene nisu bile uključene u zverska ubistva, otmice i silovanja, ali da su imale bitnu ulogu u klanu. To je dokazalo i hapšenje Belivukove i Miljkovićeve žene, kao i žene osumnjičenog pripadnika grupe Filipa Ivanovskog. U sklopu istrage saslušane su i brojne druge žene, uključujući i starlete Tijanu Maksimović, zvanu Tijana Ajfon, i Milicu Živanović – Mimi Oro. Kakva je uloga žena u kriminalu u Srbiji pitali smo Milana Dumanovića bivšeg pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) i jednog od osnivača pokreta Oslobođenje.

Koliko su žene uticajne u njihovim životima, govori podatak da je većina moćnih kriminalaca u bekstvu, uprkos mreži jataka, u ruke policije pala upravo zbog toga što nisu uspeli da odole susretima i telefonskim razgovorima sa svojim lepšim polovinama. Zbog nekih od fatalnih žena podzemlja su bukvalno “letele glave”, neke su svoje “žestoke momke” poslale direktno u zatvor, a jedna je postala poznata po tome što je pucala na atentatore na svog supruga. Kriminalci su u međuvremenu postali oprezniji, ali se njihove ljubavne mreže i dalje pletu oko žena koje su poznate u javnosti ili u podzemlju. Komentarišući ulogu žena u kriminalu u Srbiji, bivši pripadnika Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović je istakao da žene učestvuju u kriminalu ali mnogo manje nego muškarci, te da se njihova uloga uglavnom svodi na “pranje novca” stečenog izvršenjem krivičnih dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here