Portreti mlade Zrenjaninke Jelene Bačo

0
212

Da kojim slučajem uđete u sobu Jelene Bačo mislili biste da ste ušli u atelje nekog od poznatih slikara, koji se crtanjem bavi već decenijama, a u stvari reč je o mladoj Zrenjaninki koja je crtanjem počela da se bavi iz hobija pre samo godinu i po dana.

Ljubav prema likovnoj umetnosti i talenat pokrenuli su je da počne da slika, a kada je uvidela da je u tome veoma uspešna i kada je od svoje porodice dobila vetar u leđa počela je time ozbiljnije da se bavi. Grafitna olovka ili ugljani štapići i papir – to je sve što je potrebno da bi Jelena stvorila pravo umetničko delo.

Za jedno delo, uz ostale obaveze koje ima, Jeleni je potrebno mesec dana rada, a najčešće crta portrete. Uglavnom su to poznate ličnosti ili junaci nekih filmova i serija. Drage ljude, kaže, počeće da slika kada se još malo izvešti.

Jelena se prisetila i svog prvog dela i uporedila ga sa onim što crta godinu i po dana kasnije rekavši da sada veću pažnju poklanja detaljima i senkama.

Jelena ima želju da svoj talenat usavrši na studijama likovne umetnosti, a usput želi i da završi kurs tetoviranja te da postane tatoo majstor. Nada se i da će biti u mogućnosti da u skorije vreme na nekoj izložbi svoje radove prezentuje zrenjaninskoj publici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here