Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas testiranju prve deonice pruge Beograd-Novi Sad za brzine vozova do 200 kilometara na sat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jutros novu železničku stanicu Inđija, koja se rekonstruiše u okviru izgradnje brze pruge, na deonici Stara Pazova-Novi Sad. Vučić je obišao perone, kao i staničnu zgradu, sada u potpuno novom „izdanju“, a specijalnim mernim kolima „proverio“ brzinu nove pruge.

Vučić je prethodno na svom instagram profilu „Budućnostsrbije”, uz snimak i fotografije, poručio da je oboren rekord na srpskim prugama. „Test vožnja vozom nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti prve deonice pruge Beograd – Novi Sad, za brzine do 200 km na sat. Najbrže vozom kroz Srbiju ikada! Ovo je nešto što ostaje iza nas. Mnogo sam srećan, oborili smo rekord – 181 km na sat, istorija Srbije!”, napisao je Vučić.

Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, na deonici brze pruge Stara Pazova-Novi Sad počela je prošle godine. Stanica je izgrađena davne 1883. godine i više decenija unazad nije bila rekonstruisana. Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice. Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja. Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji izvodi ruska kompanija RŽD International.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here