Vulin – Presečen lanac krijumčarenja marihuane

0
35

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, razgovarao je danas sa pripadnicima Službe za borbu protiv droga, koji su presekli još jedan lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv droga, koji su presekli još jedan lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji i na teritoriji Velikog Trnovca zaplenili 300 kilograma ove droge. Ministar Vulin čestitao je pripadnicima Službe za borbu protiv droga na još jednoj uspešnoj akciji zaplene droge i naglasio da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne”, istakao je ministar Vulin. On je proučio da Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao ni bilo koje druge droge te da nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Ovom zaplenom zadat je još jedan udarac narko-mafiji, pri čemu je srpska policija neumoljivo pokazala kako se staje na put onima koji bi da truju našu decu“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. On je napomenuo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao MUP-u jasan zadatak da se obračuna sa narko-mafijom i da MUP taj zadatak svakodnevnom tvrdoglavom i upornom borbom ispunjava. Ministarstvo se bori za stabilnu, sigurnu i jaku Srbiju, za to da deca imaju bezbrižnu budućnost rekao je Vulin i dodao da država posebno ceni trud i rad profesionalnih i časnih policajaca, koji se svakodnevno, rizikujući sopstveni život, bore protiv trgovine narkotika istakavši da je ova akcija još jedna pobeda i veliki uspeh srpske policije u borbi protiv droge.

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Uhapšeni su E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953). Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here