Mirović – Razgovor sa ambasadorom Hrvatske o jačanju privredne saradnje

0
84

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Republike Hrvatske u Srbiji Hidajeta Biščevića, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za jačanje privredne saradnje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Republike Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem. U razgovoru je izraženo uverenje da je u obostranom interesu da se odnosi između Srbije i Hrvatske konstantno unapređuju, a saradnja, i na ekonomskom planu, intenzivira kroz kontakte između Vojvodine i hrvatskih županija, što će, kako je poručeno, doprineti i boljoj bilateralnoj saradnji dveju država. Mirović i Biščević potvrdili su spremnost obeju strana za razvoj infrastrukturnih projekata i realizaciju programa finansiranih iz prekograničnih i evropskih fondova.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović rekao je da će Pokrajinska vlada nastaviti da unapređuje položaj hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini, istakavši da je započet projekat obnove Crkve Svetog Jurja u Petrovaradinu i da će biti podržana izgradnja Hrvatskog školskog centra u Subotici.

Ambasador Biščević zahvalio je na, kako je rekao, veoma dobroj saradnji i odnosu Pokrajinske vlade prema hrvatskoj nacionalnoj manjini, te na podršci projektima obnove kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i verskih objekata u Vojvodini, kao i na pomoći upućenoj stanovništvu Banije nakon zemljotresa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here