Ivan Pajović – Isplata 100 evra mladima je još jedan vid političke propagande vlasti

0
156

Nije u redu pomagati jednu strukturu u društvu a drugu zanemarivati, istakao je ekonomista Ivan Pajović i dodao da je isplata 100 evra mladima još jedan vid političke propagande političke garniture na vlasti.

Ministar finansija Siniša Mali je izjavio da je pomoć mladima od 100 evra, u potpunosti opravdana ekonomska mera, koja predstavlja podsticaj za mlade i pokazuje koliko je država jaka i stabilna. On je naglasio i da će se taj novac vratiti u srpsku ekonomiju, odnosno u budžet, kroz PDV. Koliko je ova mera zaista opravdana i da li država ima dovoljno novca za sve vrste pomoći pitali smo ekonomistu Ivana Pajovića.

Isplata pomoći od 100 evra mladima, koji su se za tu pomoć prijavili između 15. i 30. januara, počela je 1. februara i sav novac trebalo bi da bude isplaćen najkasnije do četvrtka 3. februara. Kako je izjavio ministar finanasija Siniša Mali, za pomoć se prijavilo ukupno 1.019.796 mladih,  prijave su se vršile preko Uprave za trezor, a pravo na ovih 100 evra imali su mladi od 16 do 29 godina. Za ovu meru pomoći država je izdvojila oko 12 milijardi dinara.

Zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio je na snagu 13. januara 2022. i taj datum je uzet kao presečni za to ko ima pravo na 100 evra, tako da su građani koji su na taj dan ispunili navedenu starosnu granicu mogli da ostvare pravo na pomoć.

Komentarišući ovu meru državne pomoći mladima od 16 do 29 godina, ekonomista Ivan Pajović je istakao da je u pitanju još jedan vid političke propagande koju vrši aktuelna politička garnitura koja se nalazi na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here