Sastanak o stanju u Kopnenoj zoni bezbednosti

0
65

Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar odbrane Nebojša Stefanović održali su danas u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na kome je sagledano stanje bezbednosti na administrativnoj liniji i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, održao je danas sastanak u kasarni “Toplički ustanak” u Kuršumliji čija je tema situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Nakon sastanka ministar Stefanović je istakao da je potrebno pojačati napore u zaštiti stanovništva koje živi u ovom delu Srbije, pogotovo od svake vrste ugrožavanja bezbednosti, bilo da se radi o njihovoj fizičkoj bezbednosti, bezbednosti po njihove živote, ili se radi o bezbednosti njihove imovine. Takođe, kako je naglasio, službe bezbednosti neće dozvoliti nekažnjenu, nezakonitu seču šuma i preduzeće sve što bude potrebno da zaštite i državnu i privatnu imovinu koja se nalazi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije usaglasili su sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dalje korake u konkretnom postupanju u svim slučajevima koji mogu da se odnose na ove situacije – istakao je ministar Stefanović.

Ministar Vulin je poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od KFOR-a očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji. On je izrazio zabrinutost zbog čestog upada organizovanih šiptarskih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a neretko i otvore vatru na naše pripadnike. Vulin je naglasio da je samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti bilo 56 upada ovih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana te da se to poslednji put dogodilo i pre par dana.

Ministra odbrane, unutrašnjih poslova i načelnika Generalštaba o stanju i zadacima Treće brigade kopnene vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti informisao je zamenik komandanta Treće brigade pukovnik Dragan Antić. Sastanku su prisustvovali i starešine Vojske Srbije i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here