Vladimir Vuletić – CarGo je savremena robovlasnička firma

0
164

Profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić je izjavio da je CarGo savremena robovlasnička firma u kojoj su vozači izloženi klasičnom mobingu i ucenama i služe kao moderno roblje čija prava postoje samo na papiru.

Firma koja služi za prevoz građana, pod imenom CarGo, čiji su vlasnici, nezvanično, brat premijerke Ane Brnabić, Željko Mitrović, kao i braća Vučić, posluje nezakonito i vara, laže i obmanjuje radnike, rekli su na konferenciji za medije krajem prošle godine Petar Đurić, osnivač Pokreta „Ćale, ovo je za tebe“ i profesor Vladimir Vuletić iz Pokreta „Crno na belo“. Oni su naveli da je CarGo firma za mobing vozača, u kojoj prava radnika postoje samo na papiru. Zamolili smo profesora Vladimira Vuletića da pojasni navode iznete na ovoj konferenciji za medije.

Prema podacima koji se nalaze na sajtu kompanije CarGo Technologies, ova kompanija je osnovana 2015. godine u Beogradu sa ciljem da modernizuje srpsko trziste i omogući transparentnu naplatu usluga i jednostavno povezivanje građana kroz aplikaciju CarGo.

Petar Đurić, osnivač Pokreta „Ćale, ovo je za tebe“ je na pomenutoj konferenciji za novinare izjavio da su pre dve godine nezvanično ovu kompaniju preuzeli brat premijerke Ane Brnabić, Željko Mitrović i braća Vučić dok kao direktor figurira Vuk Guberinić. Đurić smatra da CarGo posluje nezakonito jer su prijavljeni kao firma koja se bavi pružanjem usluga informacione tehnologije a bave se prevozom građana.

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić je istakao da za razliku od taksi udruženja koja su registrovana kao taksi prevoznici, CarGo se ne bavi prevozom već pružanjem inovativnih usluga na putu, te da je u pitanju savremena robovlasnička firma u kojoj su vozači izloženi klasičnom mobingu i ucenama i služe kao moderno roblje koje radi i po više od 12 sati dnevno za platu od 20 do 30 hiljada dinara mesečno, a da njihova prava postoje samo na papiru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here