Aleksandar Jovanović Ćuta – Srbija je ekološka tempirana bomba gde više niko neće da ćuti

0
141

Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak je izjavio da će predstojeći višestranački izbori biti prvi na kojima će se glasati protiv Rio Tinta, a za vodu, vazduh i zemlju i istakao da ko god dođe na vlast posle izbora više neće moći da se igra sa našom prirodom.

Jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da aktuelnu vlast ne zanimaju ni kompanija “Rio Tinto”, ni Gornje Nedeljice, ni projekat “Jadar”, ni životna sredina i ocenio da je odluka da se povuče Prostorni plan i ponište sve dozvole kompaniji “Rio Tinto” doneta zbog izbora. „Oni gledaju samo kako će da prođu na izborima 3. aprila i ovo su uradili samo zato šti im je Rio Tinto naneo ogromnu štetu. Oni su u košmaru. Njih samo zanimaju glasovi. Gledaju da prođu sa što manje štete na izborima“, rekao je Jovanović. Zamolili smo ga da obrazloži ove svoje navode.

Dva meseca nakon što su građani krenuli u blokade puteva, protiveći se iskopavanju litijuma od strane rudnika Rio Tinto u dolini reke Jadar, Vlada Republike Srbije donela je odluku o povlačenju Prostornog plana područja posebne namene za ovaj projekat. S obzirom na to da je došlo do sinergije i okupljanja pojedinaca oko jednog svima važnog motiva, ekološki aktivisti  smatraju da je ostvarena velika i dragocena pobeda, te napravljen jedan korak u nečemu što tek predstoji.

Komentarišući odluku Vlade o povlačenju Prostornog plana područja posebne namene za projekat Rio Tinto, jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak, Aleksandar Jovanović Ćuta je ocenio da vlada nikada ne bi poništila uredbu o tom projektu  da nije izbora koji se bliže, kao i da aktuelnu vlast ne zanima ekologija i očuvanje životne sredine već samo glasovi na izborima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here