Udruženi sindikati Srbije – Aktuelni zakon o radu ne štiti radnika, vreme je za novi

0
180

Predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” prezentovali su Zrenjanincima „alternativni” Zakon o radu nastao po modelu Centra za dostojanstven rad i uz podršku „Ulof Palme” centra u Srbiji.

U Hotelu Vojvodina održana je šesta panel diskusija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ na kojoj je predstavljen alternativni Zakon o radu. O samom zakonu su govorili, predsednik USS Sloga, Željko Veselinović, potpredsednik,  Vladimir Radosavljević i jedan od autora Zakona, profesor dr. Mario Reljanović iz Centra za dostojanstven rad. Željko Veselinović je istakao da je važeći Zakon o radu usvojen bez ozbiljne javne rasprave te da ima veliki broj nedostataka.

Potpredsednik USS „Sloga“ Vladimir Radosavljević istakao je da je cilj ovih panel diskusija da građanima približe alternativni Zakon o radu i da ukažu na važnost Zakona o radu, koji je sistemski jedan od osnovnih zakona. On je Zrenjanincima ukazao na probleme važećeg zakona na radu i na rešenja koja su ponuđena u alternativnom zakonu „Sloge“.

Profesor dr. Mario Reljanović iz Centra za dostojanstven rad aktivno je radio na izradi Zakona koji je Sloga prezentovala u Zrenjaninu. Prema njegovim rečima ovaj model zakona je sačinjen kako bi se ispravile neke nepravde i greške koje su nekoliko decenija tendencija u radnom zakonodavstvu.

Uz slogan „Aktuelni zakon o radu ne štiti radnika, vreme je za novi“ Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ nastavljaju sa prezentacijom svog alternativnog Zakona o radu u gradovima širom Srbije i nadaju se podršci kako sindikata tako i radnika i poslodavaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here