Ministar Vulin prisustvovao kolegijumu Uprave kriminalističke policije PU Beograd

0
120

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je danas rad pripadnika Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd čijim je upornim i marlјivim radom smanjena stopa kriminala u Beogradu, a broj ukupnih krivičnih dela opao za 14 posto u odnosu na 2020. godinu.

Ministar policije Aleksandar Vulin prisustvovao je kolegijumu Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i tom prilikom istakao da pripadnici Policijske uprave za grad Beograd na čelu sa načelnikom Veselinom Milićem nastavlјaju beskompromisnu i upornu borbu za još veću bezbednost i sigurnost običnog čoveka, a posebno dece. On je istakao da je beogradska policija uporna i istrajna u borbi protiv uličnog kriminala, protiv džeparoša, protiv onih koji plјačkaju bake i deke u autobusima, protiv onih koji otimaju torbe i novčanike od naših sugrađana, protiv onih koji kradu automobile, protiv onih koji uništavaju mir i spokoj običnog čoveka.

U 2021. godini evidentirano je ukupno 27.791 krivično delo na teritoriji Beograda,  što predstavlјa smanjenje za 14 posto u odnosu na 2020. godinu kada je zabeleženo 32.313 krivičnih dela. Posebno je važno i to da je smanjen broj izvršenih razbojništava u stanovima i kućama u odnosu na 2020. godinu.

Ministar unutrašnjih poslova je na kolegijumu na kojem su mu referisani rezultati ostvareni u prethodnom periodu, istakao da je posvećen i neprestani rad policije rezultirao smanjenjem stope kriminala u prestonici, te da Beograd u poslednjih 40 godina nikada nije bio bezbedniji.  Kada je reč o teškim ubistvima, u 2021. dogodilo ih se 11, u 2020. godini 16. Dakle, broj ovakvih krivičnih dela je manji u odnosu na 2020. godinu, i što je najvažnije, procenat rasvetlјenosti ovih dela je 91 posto. Beogradska policija vredno radi, niti jedno delo teško ubistvo neće ostati nerešeno i nekažnjeno, poručio je ministar Vulin.

Ministar policije je istakao da je potrebno uložiti još više truda i energije kako bi se postignut nivo bezbednosti običnih lјudi očuvao i unapredio. Vulin je posebno pohvalio i borbu protiv trgovine narkoticima i istakao da je za ovih mesec i po dana beogradski UKP sklonio više od 21 kilogram različite droge sa naših ulica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here