Dačić sa ministrom sporta i omladine Liberije i ambasadorom Indije

0
82

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ministra omladine i sporta Liberije, a potom se sastao i sa ambasadorom Indije u Srbiji.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ministra omladine i sporta Liberije Destera Zeogara Vilsona. Predsednik Narodne skupštine rekao je da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose koji, nažalost, nisu dovoljno razvijeni. Podsetio je da je kao šef diplomatije nastojao da obnovi odnose između dve zemlje i da je imao priliku da u Beogradu ugosti svog tadašnjeg kolegu ministra spoljnih poslova Liberije. Podsetio je i da je kao predsednik Narodne skupštine uputio poziv kolegi predsedniku parlamenta Liberije Bofalu Čejmbersu da poseti Srbiju, imajući u vidu da parlamentarna saradnja između dve zemlje nije dovoljno razvijena. Ukazao je da pored političkog dijaloga, postoji prostor za jačanje saradnje u oblasti poljoprivrede, sporta, kulture i sl. Ministar Vilson se složio da su odnosi između Liberije i Srbije tradicionalno prijateljski i da postoji prostor za njihovo unapređenje, izražavajući posebno zainteresovanost za jačanje saradnje u oblasti sporta kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji između dva ministarstva. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potvrdio je spremnost naše strane za jačanje saradnje u oblasti sporta, posebno ističući spremnost za saradnju u oblasti sportske medicine i borbe protiv dopinga u sportu.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas i ambasadora Indije u Republici Srbiji Sandživa Kohlija. Predsednik Narodne skupštine istakao je da su bilateralni odnosi izuzetno dobri i da između Srbije i Indije postoji dugogodišnja bliska saradnja i prijateljski odnosi. Predsednik Narodne skupštine i ambasador Kohli razgovarali su o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje, posebno u sferi parlamentarne diplomatije. Složili su se da intenzivna razmena poseta na visokom nivou doprinosi jačanju bilateralnih odnosa i da ovu praksu treba razvijati i između parlamenata dve zemlje. Ambasador Kohli se zahvalio predsedniku Narodne skupštine na doprinosu koji je tokom svoje karijere, a posebno kao šef diplomatije, dao unapređenju odnosa i jačanju prijateljskih veza između Srbije i Indije. Preneo je spremnost predsednika Parlamenta Indije da u skorijoj budućnosti poseti Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here