Nova Srbija je uvek spremna za izbore, ali ćemo odluku o tome da li ćemo i u kom formatu nastupiti na aprilskim izborima doneti za nekoliko dana, izjavio je predsednik stranke Velimir Ilić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpisao je Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 3. april. Prethodno je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisao lokalne izbore u 13 lokalnih samouprava za isti datum, 3. april. On je najavio i da će početkom marta, 90 dana pred istek mandata predsednika Republike, raspisati predsedničke izbore, koji će biti održani, takođe, 3. aprila. Da li će Nova Srbija i u kom formatu učestvovati na aprilskim izborima pitali smo predsednika te stranke Velimira Ilića.

Republička izborna komisija (RIK) u Srbiji proglasila je u četvrtak 17. februara, izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za predstojeće parlamentarne izbore, potom je proglasila i parlamentarnu listu „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, koalicije Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) – Zeleni Srbije, za predstojeće aprilske izbore. Republičkoj izbornoj komisiji listu „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ predala je koalicija Ujedinjena Srbija, a listu je predao i Savez vojvođanskih Mađara. Neke političke stranke i pokrete aktivno prikupljaju potpise, a pojedine još uvek vagaju da li i u kom formatu izaći na aprilske izbore. Jedna od takvih stranaka je i Nova Srbija čiji je lider Velimir Ilić izjavio da je ova stranka uvek spremna za izbore, ali da će konačna odluka biti doneta u narednih nekoliko dana. Govoreći o opoziciji on je naglasio da je neophodno osloboditi se lažne opozicije, ali i izrazio žaljenje što njegova ideja o održavanju skupa opozicionara na kom bi narod odlučio ko je najbolji protikandidat Vučiću nije prihvaćena od strane opozicije, koja prilično razjedinjena dočekuje aprilske izbore.