Velimir Ilić – Uskoro ćemo doneti odluku o učešću na aprilskim izborima

0
242

Nova Srbija je uvek spremna za izbore, ali ćemo odluku o tome da li ćemo i u kom formatu nastupiti na aprilskim izborima doneti za nekoliko dana, izjavio je predsednik stranke Velimir Ilić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpisao je Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 3. april. Prethodno je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisao lokalne izbore u 13 lokalnih samouprava za isti datum, 3. april. On je najavio i da će početkom marta, 90 dana pred istek mandata predsednika Republike, raspisati predsedničke izbore, koji će biti održani, takođe, 3. aprila. Da li će Nova Srbija i u kom formatu učestvovati na aprilskim izborima pitali smo predsednika te stranke Velimira Ilića.

Republička izborna komisija (RIK) u Srbiji proglasila je u četvrtak 17. februara, izbornu listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” za predstojeće parlamentarne izbore, potom je proglasila i parlamentarnu listu “Ivica Dačić – Premijer Srbije”, koalicije Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) – Zeleni Srbije, za predstojeće aprilske izbore. Republičkoj izbornoj komisiji listu “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” predala je koalicija Ujedinjena Srbija, a listu je predao i Savez vojvođanskih Mađara. Neke političke stranke i pokrete aktivno prikupljaju potpise, a pojedine još uvek vagaju da li i u kom formatu izaći na aprilske izbore. Jedna od takvih stranaka je i Nova Srbija čiji je lider Velimir Ilić izjavio da je ova stranka uvek spremna za izbore, ali da će konačna odluka biti doneta u narednih nekoliko dana. Govoreći o opoziciji on je naglasio da je neophodno osloboditi se lažne opozicije, ali i izrazio žaljenje što njegova ideja o održavanju skupa opozicionara na kom bi narod odlučio ko je najbolji protikandidat Vučiću nije prihvaćena od strane opozicije, koja prilično razjedinjena dočekuje aprilske izbore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here