Vučić – Početak radova na izgradnji nove fabrike kompanije Vaker Noizon u Kragujevcu

0
80

Svečanom ceremonijom uz polaganje vremenske kapsule danas je obeležen početak radova na izgradnji nove fabrike kompanije Vaker Noizon u Kragujevcu. Početku radova prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Feliks Bitenbek, član Izvršnog odbora Vaker Noizon Grupe.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je danas početku radova na izgradnji nove fabrike kompanije Vaker Noizon u Kragujevcu. On je tom prilikom istakao da je Kragujevac dom srpske industrije i da kompanija Vaker Noizon nije mogla sebi da poželi boljeg domaćina naglasivši „da živi za dan kada će u Srbiji biti još više ovakvih investitora, porodičnih kompanija”. Vučić se zahvalo investitorima iz „Vaker Noizona” štu su „prepoznali radnu etiku našeg naroda” i omogućili da naša zemlja ima njihove proizvodne pogone poput onih u Nemačkoj, Austriji, SAD i Kini.

Feliks Bitenbek izjavio da je Kragujevac deo uspeha „Vaker Noizon” grupe kao začajan dobavljač čeličnih komponenti. Kompanija želi da prošri svoje poslovanje u Srbiji kako bi se prilagodila velikom rastu „Vaker Noizon” Grupe. Sa ovim novim proizvodnim objketom kompanija će efikasnije odgovoriti na potrebe globalnog tržišta ali i kreirati nove poslove uz korišćenje najsavremenijih tehnologija proizvodnje i automatizacije, izjavio je Bitenbek danas u Kragujevcu. Po njegovim rečima fokus kompanije će biti na održivim rešenjima za životnu sredinu, lokalnu zajednnicu i poslovno okruženje.

Kompanija „Vaker Noizon” posluje već 15 godina u Kragujevcu u sektoru proizvodnje zavarenih čeličnih konstrukcija i delova za građevinske mašine. U kragujevačkom pogonu, jedinom u Srbiji, u iznajmljenom prostoru zapošljavaju 670 ljudi. Početak poslovanja u novoj fabrici planiran je za početak oktobra. U prvoj fazi izgradnje fabrike biće izgrađeno 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, dok je u narednoj fazi planirano proširenje za dodatnih 30.000 kvadratnih metara. Takođe je predviđeno i zapošljavanje 300 novih radnika a investicija „Vaker Nizona” u ovoj godinu u Srbiji iznosi 23.000.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here