Stamatović – Lokalne samouprave da pomognu građanima da se prebace na obnovljive izvore energije

0
32

Predsednik zdrave Srbije Milan Stamatović je, osvrćući se na posledice trenutne svetske krize, pozvao lokalne samouprave da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na obnovljive izvore energije.

Kako bi građani Srbije živeli u zdravijoj životnoj sredini a istovremeno se obezbedili od nestašica tradicionalnih energenata, predsednik Zdrave Srbije i član vrha Koalicije suverenista Milan Stamatović pozvao je lokalne samouprave da nađu način da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na delimično ili kompletno korišćenje solarne i drugih obnovljivih izvora energije. To činimo i zbog nas ali i zbog budućih generacija kojima moramo da ostavimo čist vazduh, zdravo zemljište i vodu, zdravu hranu – izjavio je Stamatović, osvrćući se na posledice koje može da izazove trenutna ali i neke buduće svetske krize.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja hrane, reciklaža ili prerada otpadnih voda, dodao je predsednik zdrave Srbije, moraju da budu pojmovi koji će se nalaziti u vrhu sfere interesovanja i lokalnih samouprava i građana Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here