Pokret „Ćale ovo je za tebe“ podržaće na aprilskim izborima listu ujedinjene opozicije

0
187

Osnivač pokreta „Ćale ovo je za tebe“ Petar Đurić izjavio je da kroz delatnost pokreta želi da skrene pažnju na društvene probleme i pozvao sve ljude koji žele ,,da se bave uzrocima pa tek onda posledicama” da se pridruže pokretu i daju svoj doprinos u zajedničkoj borbi.

Pokret „Ćale ovo je za tebe“ nastao je na talasu protesta iz jula 2020. godine, a odluka o formiranju pokreta doneta je na godišnjicu protesta, 7. jula 2021. godine. Pokret, kako se navodi na njegovom sajtu, čine slobodni ljudi koji žele pravnu i slobodnu državu, okrenutu ka čoveku i njegovim potrebama, državu sa jakim institucijama i zdravom životnom sredinom. Koje su najvažnije aktivnosti pokreta u proteklom periodu i na kojim osnovama zasniva svoj rad pitali smo osnivača pokreta Petra Đurića i zamolili ga i da nam odgovori na pitanje da li će pokret učestvovati na aprilskim izborima.

Na sajtu pokreta „Ćale ovo je za tebe“ navedeno je da je pokret nastao na osnovu jedne iskrene ljudske priče i iz ljubavi prema ocu (ćaletu), te da je najveći pokretač pokreta ljubav, i to ljubav prema porodici, komšiluku, mestu življenja, ljudima iz okruženja, državi Srbiji, kulturi, tradiciji i istoriji srpskog naroda uz poštovanje svih drugih kultura koje čine naše društvo lepšim i boljim.

Pokret se zalaže za najbolje odnose sa drugim državama i uključivanje srpske dijaspore u političku, ekonomsku, obrazovnu i kulturnu scenu Srbije kao i za prevazilaženje ideoloških podela na leve i desne i svih drugih podela koje su nam nametnute. Osnivač pokreta ,,Ćale ovo je za tebe” Petar Đurić je izjavio da će na aprilskim izborima ovaj pokret podržati ujedinjenu opoziciju i pozvao sve one koji žele promene da to isto urade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here