Mihajlo Ulemek – U Srbiji nema firme koja radi ispravno i u kojoj se ne mućka

0
226

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da u Srbiji nema firme koja radi ispravno i da bi s obzirom na to koliko ima posla za policiju i tužilaštvo, tužioci morali da rade po 26 sati dnevno.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano je dvoje osumnjičenih opštinskih funkcionera koji se terete da su korišćenjem službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist vlasniku firme “Elit gradnja” d.o.o. Beograd Vojkanu Krstiću, koji je poznat i kao prvi čovek Spasilačkog centra Srbije. Koliko često i na koji način državni funkcioneri učestvuju u ovakvim malverzacijama pitali smo Mihajla Ulemeka nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde.

Politička moć funkcionera, kao po nekom pravilu,  povezana je sa benefitima, sklapanjem poslova sa državom, ali i izbegavanjem odgovornosti za kršenje zakona. Nadležne institucije, Iako osnovane da opominju i kažnjavaju, godinama gledaju kroz prste političarima na vlasti, tako što izbegavaju da ih kazne ili to čine neefikasnim, blažim opomenama, nekad i više puta.

Vlasnik firme “Elit gradnja” d.o.o. Beograd Vojkan Krstić, tereti se da je oštetio budžete tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara, a svojoj firmi u tom iznosu pribavio protivpravnu imovinsku korist, na ime uvećanih iznosa za usluge odnošenja smeća i šuta sa teritorija ovih opština.

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da je ovo samo jedan od mnogobrojnih slučajeva i da u Srbiji nema firme koja radi ispravno i dodao da bi s obzirom na to koliko ima posla za policiju i tužilaštvo, tužioci morali da rade po 26 sati dnevno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here