Vulin – Otvoren novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju

0
245

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom otvaranja novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, da su vatrogasci-spasioci naši heroji, uvek spremni da ne pitajući za ličnu žrtvu, zaštite živote i imovinu naših građana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je danas novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju i tom prilikom naglasio da država Srbija intenzivno ulaže u Sektor za vanredne situacije i da slede još značajnija ulaganja u opremu i vozila za vatrogasce. Srbija, kako je rekao Vulin, ceni rad svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a posebno vatrogasaca koji, neretko rizikujući svoj život, čine sve da građani budu sigurni i bezbedni. U svakom vanrednom događaju oni su tu, oni su oslonac, sigurnost, podrška, istakao je ministar policije. Vulin je rekao da je, zahvalјujući odgovornoj i mudroj politici i ekonomskim merama, Srbija danas sposobna i ima sredstva da ulaže u jačanje i opremanje policije i vatrogasaca, u izgradnju i renoviranje policijskih objekata i vatrogasnih stanica, nabavku savremenih vozila i opreme.

Vatrogasci-spasioci, kako je ministar policije rekao, od početka godine intervenisali su 6.029 puta, od toga oko 5.000 intervencija bilo je na požarima, a njihovim zalaganjem i trudom spaseno je 246 osoba. Precizirao je da je Vatrogasno- spasilački batalјon u Vranju tokom prošle godine imao 1.207 intervencija i spasao 136 lјudi. Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju će u mnogome olakšati njihov rad i doprineti većoj efikasnosti, rekao je ministar Vulin i dodao da je to samo deo velike zahvalnosti za sve što čine za državu i građane.

Regionalni centar u Vranju je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva unutrašnjih poslova i u njemu će biti smešteni pripadnici Odelјenja za vanredne situacije u tom gradu i Vatrogasno-spasilački batalјon u Vranju. U sklopu ovog objekta biće i Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.

Objekat je opremlјen najsavremenijom opremom i trenažnim  centrima i u njemu će se obavlјati osnovna i specijalistička obuka novih pripadnika vatrogasno- spasilačkih jedinica i druge obuke pripadnika Sektora za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here