Bokan – Patriotska opcija je u poslednje tri decenije pretrpela velike udarce

0
118

Patriotska opcija je u poslednje tri decenije pretrpela velike udarce koji su je onemogućili da se ujedini, izjavio je režiser, književnik i publicista Dragoslav Bokan.

Polovinom prošle godine predsednik Srpskog Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da “izborni potencijal jedne ujedinjene patriotske izborne liste dostiže 30 odsto glasačkog tela” i da bi takva opoziciona izborna lista imala velike izborne šanse, kao i njen zajednički predsednički kandidat koji bi nastupio sa patriotskih pozicija. Deset meseci kasnije uoči izbora opozicija je razjedinjena, čak i taj njen patriotski deo. Kakve rezultate mogu da očekuju patriotske opcije na aprilskim izborima pitali smo Dragoslava Bokana.

Neke od vrednosti za koje se zalažu predstavnici patriotskog bloka su promena političkog sistema i  uspostavljanje monarhije , zalaganje za porodične vrednosti, za domaći ekonomski interes, za decentralizaciju i osnaživanje lokalnih samouprava.

Odgovarajući na pitanje kakve rezultate na aprilskim izborima mogu da očekuju patriotske opcije, režiser i publicista Dragoslav Bokan je rekao da sva nerešena pitanja i udraci koje je pretrpela ova opcija tokom poslednje tri decenije su onemogućile tu nacionalnu stranu da se ujedini, tako da je u ovom trenutku, prema Bokanovom mišljenju aktuelna vlast najbolje rešenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here