Milan St. Protić – Ratko Mladić je bio i ostao titoista sa petokrakom na čelu

0
416

Istoričar Milan St. Protić komentarišući mural Ratku Mladiću na Vračaru rekao je da je to nebitna tema koja služi samo razdvajanju ljudi, kao i da je čitav život Ratka Mladića svedočio o tome da je Mladić bio i ostao titoista sa petokrakom na čelu.

Istoričar Milan St. Protić je izjavio da su scene sa Vračara i tenzije oko murala Ratka Mladića, pokazatelj koliko je Srbija nisko pala. On je rekao da Mladićev lik i delo brane “balavci koji imaju fond od 300 reči” i koji ne znaju ništa o srpskoj istoriji. Protić je naveo da je porazno videti da neko brani lik i delo čoveka koji je osramotio naš narod i koji je radio drugim narodima ono što su agresori kroz istoriju radili Srbima. Zbog čega u Srbiji vlada nejedinstvo pa neki brane, a neki osuđuju Mladića i kakav je profil i jednih i drugih pitali smo Milana St. Protića.

Mural s likom haškog osuđenika Ratka Mladića stajao je na zidu zgrade u centru Beograda nešto duže od četiri meseca, uprkos povremenim pokušajima prefarbavanja. Pojava murala posvećenog Ratku Mladiću ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da su i u prethodnom periodu bila oslikavana slična dela na fasadama.
Milan St. Protić istoričar je, komentarišući mural Ratku Mladiću na Vračaru rekao da je to nebitna tema koja služi samo razdvajanju ljudi, kao i da je čitav život Ratka Mladića svedočio o tome da je Mladić bio i ostao titoista sa petokrakom na čelu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here