Politika Zdrave Srbije ogleda se u podsticanju ravnomernog regionalnog razvoja u celoj Srbiji

0
73

Narod i dogovor sa narodom glavni su razlozi osnivanja Zdrave Srbije, čiji je cilj da radi u opštem interesu i da na taj način ozdravi Srbiju i podstakne ravnomeran regionalni razvoj. Prema rečima predsednika stranke Milana Stamatovića politika Zdrave Srbije je jasna i prepoznatljiva i ogleda se u promovisanju poljoprivrede, stočarstva i turizam i na tome će insisitirati i u mestima u kojima je otvorila strančke odbore i kancelarije.

Zdrava Srbija formirala je gradske i opštinske odbore u brojnim mestima širom Srbije i tako nastavila sa širenjem svoje mreže po čitavoj Srbiji. Koju politiku će Zdrava Srbija zastupati na lokalu u sredinama u kojima ima svoje odbore, kakve ljude okuplja u svojim odborima i kakvi su dosadašnji utisci o stranci u mestima u kojima su u skorije vreme formirani odbori ili otvorene kancelarije stranke pitali smo predsednika stranke Milana Stamatovića.

Na sajtu Zdrave Srbije piše da je Zdrava Srbija jedinstvena i autentično originalna, jer je nastala iz građanskog pokreta koji je rođen u Zapadnoj Srbiji, na Zlatiboru, tako da će iako je prerasla u političku stranku koja će delovati na celom prostoru Srbije, verovatno ostati jedina stranka čije će centralno sedište i nadalje biti u provinciji — u Čajetini. Zdrava Srbija nije liderska stranka, ne traži vođu jer je njen jedini predvodnik narod, tako da bez narodne volje, ne može i neće odlučivati ni o čemu.

Narod i dogovor sa narodom glavni su razlozi osnivanja Zdrave Srbije, čiji je cilj da radi u opštem interesu i da na taj način ozdravi Srbiju i podstakne ravnomeran regionalni razvoj. Zato će se zalagati za stvaranje pravednijeg društva, u kome će čast, poštenje, tradicija, vera, briga o narodnoj imovini, zaštiti prirodnih resursa, vode, vazduha i zemlje biti prioriteti, a svojim delima će pokazati kako se brane državni i nacionalni interesi i šta je čisti ekonomski patriotizam na delu.

Ova stranka snagu i motiv da preporodi Srbiju i učini je zdravom u svakom segmentu društva, crpi iz kontinuiteta nesporne milenijumske srpske državnosti i na tim osnovama želi da stvori zdravu, jaku i modernu Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here