Konferencija za novinare Sindikata prosvetnih radnika Banata

0
179

U prostorijama Sindikata prosvetnih radnika Banata održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o prekomernom broju učenika u odeljenjima, o nepostojanju adekvatnih uslova za pružanje kvalitetnog obrazovanja, kao i o materijalnom položaju prosvetnih radnika.

Nastavnica istorije u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Snežana Boldižar je, podsetivši na prošlogodišnji protest Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije na kom je traženo smanjenje broja učenika u odeljenju, govorila upravo o problemu prekomernog broja učenika u odeljenjima i o tome koliko to utiče na kvalitet rada, pogotovo kada su u pitanju deca na individualnom obrazovnom planu.

Nastavnica stručnih predmeta u ETGŠ „Nikola Tesla“ Olgica Rakić je govoreći o ulaganjima u obrazovanje istakla problem nepostojanja adekvatnih uslova za pružanje kvalitetnog obrazovanja.

Nastavnica stručnih predmeta u ETGŠ „Nikola Tesla“ Aleksandra Mažić govorila je o materijalnom položaju prosvetnih radnika. Ona  je pritom naglasila da nema socijalnog dijaloga, da Vlada nema sluha za prosvetare te da se čak i ono što se dogovori ne sprovodi.

Govoreći o sudskim sporovima između prosvetnih radnika i države Mažić je rekla da se ti sporovi odugovlače, a i da kada postoji pravosnažno rešenje dosuđena nadoknada se ne isplaćuje prosvetarima nego se dugovi gomilaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here