Željko Bodrožić – Režimski mediji služe za dezinformacije i manipulacije

0
101

Medijski prostor u Srbiji zagađen je režimskim medijima koji građane ne izveštavaju istinito i pravovremeno, već koji služe za dezinformisanje i manipulacije, izjavio je predsednik nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

Tribina “(Za)gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije”, u organizaciji Pokreta Novi optimizam, održana je sinoć u hotelu “Vojvodina”. Tribina je okupila veći broj učesnika i posetilaca. U razgovoru su učestvovali politikolog i profesor Čedomir Čupić, novinarka lista Danas Ljiljana Bukvić, glavni urednik magazina Karakter Nenad Čaluković, reditelj Janko Baljak, pravnica Sofija Mandić i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić. Razgovor je vodio glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović. Predsednika NUNS-a Željka Bodrožića pitali smo kakvo zagađenje je prisutno u oblasti medija.

Na tribini „Zagađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije“ bilo je reči o svim vrstama zagađenja u našem životu počevši od zagađenja u životnoj sredini, preko zagađenja u medijima i u politici pa do zagađenja u celokupnom društvenom životu u Srbiji. Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a, je rekao da živimo u zarobljenom društvu u kom su pogotovo zarobljeni mediji i sa tribine poručio da će slobode biti onda kada bude bilo slobodnih medija.

Odgovarajući na pitanje kakva zagađenja su prisutna u medijima Bodrožić je rekao da medijski prostor u Srbiji najviše zagađuju režimski mediji, koji građane o dešavanjima ne izveštavaju istinito i pravovremeno, već koji služe za dezinformisanje i manipulaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here