Poljoprivredni fakultet sredstvima pokrajine nabavlja savremeni kukuruzni adapter

0
217

U Pokrajinskoj vladi danas su uručeni ugovori po Konkursu za dodelu sredstava za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta kojim raspolažu naučnoistraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Petar Samolovac uručio je danas u holu Pokrajinske vlade ugovore po Konkursu za dodelu sredstava za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta kojim raspolažu naučnoistraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke ‒ putem nabavke opreme. On je tom prilikom rekao da je za sekretarijat ulaganje u opremu veoma značajno jer će se primenom upravo te opreme doći do rešenja koja će se kasnije primenjivati u poljoprivrednoj proizvodnji. Dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljko Tica je naglasio da će fakultet dobijena sredstva iskoristiti za nabavku savremenog kukurznog adaptera.

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu razvija studijske programe, koji obrazuju studente za postojeće i nastupajuće tehničko-tehnološke i socio-ekonomske sisteme, razvijajući pritom uporedo i sopstvene, kompetentne ljudske i tehničke resurse čemu će sigurno doprineti i nabavka kukuruznog adaptera. Poljoprivredni fakultet obezbeđuje zadovoljenje obrazovnih potreba mladih generacija, naučno-stručnih potreba privrede i materijalnih potreba zaposlenih, te kao deo šireg obrazovno-naučnog sistema, predstavlja pokretačku snagu razvoja društva, odnosno incijalnu snagu razvoja poljoprivrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here