Rezultati pojačane kontrole korišćenja pojasa i prevoženja dece

0
18

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena od 04. do 10. aprila, na putevima u Srbiji otkriveno ukupno 31.114 saobraćajnih prekršaja, od kojih 15.480  zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 521 zbog nepropisnog prevoza dece.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja na putevima u Srbiji otkriveno ukupno 31.114 saobraćajnih prekršaja, od kojih 15.480  zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 521 zbog nepropisnog prevoza dece.

Pomenuta akcija, koju su sproveli pripadnici Uprave saobraćajne policije od 4. do 10. aprila ove godine, bila je usmerena na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima. Tom prilikom kontrolisano je 57.651 vozilo, pri čemu je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na prednjem sedištu sankcionisano 13.429 učesnika u saobraćaju, a zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu njih 2.051. Takođe, tokom akcije koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), otkriveno je 4.398 prekršaja zbog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, kao i 10.715 ostalih saobraćajnih prekršaja.

MUP je uputio apel vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here