Brnabić i Hil – Očuvati mir i jačati stabilnost na Zapadnom Balkanu

0
44

Premijerka Srbije Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferu Hilu i izrazila nadu da će tokom njegovog mandata već dobri odnosi Srbije i SAD biti dodatno unapređeni. Hil je naveo da ovo nije njegova prva poseta našoj zemlji, da mu je čitav region veoma dobro poznat i da je jasno da Srbija napreduje u dobrom smeru.

Premijerka je istakla da su Sjedinjene Američke Države izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme zapošljavaju veliki broj naših građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora. Predsednica Vlade i ambasador Hil složili su se da će u narednom periodu zajedno raditi na očuvanju mira i jačanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, imajući u vidu da je to, prema njihovim rečima, uslov svih uslova za napredak i Srbije i celog regiona Zapadnog Balkana.

Kada je reč o trenutnoj situaciji između Beograda i Prištine, Brnabić i Hil su saglasni da je dijalog jedini i najbolji put do normalizacije odnosa dveju strana. Predsednica Vlade je istakla da je Srbija posvećena dijalogu i okrenuta budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here