Vulin obišao Informativni centar MUP-a u Pančevu i Mobilni informativni centar

0
281

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, kao i Mobilni informativni centar i istakao da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova u budućem periodu još aktivnije posvetiti unapređenju i razvoju komunikacije sa građanima.

Ministar policije Aleksandar Vulin obišao je danas Informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova i Mobilni informativni centar i tom prilikom poručio da će masovno otvaranje interaktivnih prostora za ostvarivanje neposredne komunikacije policije i građana – informativnih centara i postavljanje mobilnih informativnih centara značajno olakšati svakodnevni život građana i doprineti čvršćem poverenju građana u policiju. Informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu se renovira i ubrzo će krenuti sa radom, a informativni centri u Novom Sadu, Požarevcu i Leskovcu biće vrlo brzo otvoreni, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon razgovora sa policijskim službenicima u Informativnom centru u Pančevu. Ministar Vulin se uverio u efikasnost Mobilnog informativnog centra policije i istakao da su posebno opremljena vozila, osposobljena i za prijem zahteva i izdavanje ličnih dokumenata, prvenstveno namenjena građanima kojima policijske stanice i ispostave nisu lako dostupne ili iz razloga što u blizini nemaju policijsku stanicu ili kada iz objektivnih i zdravstvenih razloga ne mogu otići do policijske stanice.

„Briga o običnom čoveku je naš prvi prioritet. Cilj uspostavljanja informativnih centara poput ovog u Pančevu je da našim građanima olakšamo svakodnevni život, da na jedan brži i efikasniji način ostvare svoja prava, ali i da mi brže uočimo probleme koje građani imaju i pružimo im adekvatnu pomoć pri njihovom rešavanju i isto tako da preventivno delujemo kroz informisanje građana o načinima i sredstvima za unapređenje bezbednosne zaštite“ izjavio je ministar Vulin i izrazio veliku zahvalnost rukovodstvu Grada Pančeva, koje je prepoznalo značaj postojanja Informativnog centra i ustupilo prostorije na korišćenje.

Policijska uprava u Pančevu je od 1. januara dobila sedam novih policijskih pozornika koji će zajedno sa svojim iskusnijim kolegama nastaviti da brinu o svojim sugrađanima. „Naš posao je da građani budu bezbedni i mirni i sigurni”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon obilaska Mobilnog informativnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here