Zoran Lutovac – Izbori ne odražavaju realno raspoloženje građana

0
90

Rezultati izbora nisu u skladu sa realnim raspoloženjem građana a na to su uticale silne neregularnosti, izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Nakon ponovljenog glasanja na 55 biračkih mesta za izbor narodnih poslanika, 34 za predsednika i četiri za beogradske izbore u trci za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je na drugom glasanju dobio 79,01 odsto glasova, na parlamentarnom 60,94, a na beogradskom 59,4 procenta. Socijalisti su dobili još jedno mesto u parlamentu, ali su mandat izgubili predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara. Tako će koalicija SPS – JS – Zeleni Srbije imati 32 mandata, umesto 31, a SVM pet umesto šest. Kako komentariše rezultate aprilskih izbora, posebno rezultate koja je ostvarila ujedinjena opozicija, pitali smo predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca.

Lutovac je naglasio da su rezultati prošlih  izbora „etapa u sklanjanju Aleksandra Vučića sa političke scene“. „Rezultat naše koalicije nije realnost jer nismo imali slobodne i poštene izbore. Umesto toga, imali smo fantomske birače i izbornu krađu jer kad kupujete nečije glasove to je krađa. Naša država je učestvovala u kriminalu time što je napravila gomilu ličnih karata na adresama bez znanja vlasnika“, rekao je predsednik Demokratske stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here