Čajetina – Veliki uspeh odbojkašica

0
162

Odbojkašice Zlatibora su postigle najveći uspeh u prethodne dve decenije postojanja kluba, obezbedivši plasman u Prvu ligu Srbije, i tako dokazale da i iz malih sredina niču velike ekipe.

Nakon velikog uspeha košarkaša Zlatibora osvajanjem regionalne ABA 2 lige i odbojkašice Zlatibora su postigle najveći uspeh u prethodne dve decenije postojanja kluba, obezbedivši plasman u Prvu ligu Srbije i tako i one dokazale da i iz malih sredina niču velike ekipe. „Dostojno ste prezentovale opštinu, sebe i svoje porodice i znajte da ste ponos opštine Čajetina i da će opština i dalje da ulaže i pomaže razvoj sporta, pogotovo mladim ljudima kao što ste vi“  rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović na svečanom prijemu odbojkašicama Zlatibora u čast. „Postajete uzori budućim generacijama“ dodao je Stamatović „ i ovim rezultatom ste pokazale da ste uspešne, vredne i dostojne i da možete da uspete na svim poljima. Još jednom hvala i želim vam puno uspeha u narednim takmičenjima“.

Trener ženskog Odbojkaškog kluba Zlatibor Stanko Brašanac je naglasio da je u prethodnih godinu dana bio veliki pritisak na igračice i da je cela sezona stala u dva sata igre u poslednjoj utakmici prvenstva. „Mislim da je za nas kao ekipu, samim tim i opštinu, koja je najviše pomogla u celom tom rezultatu, ovo veliki uspeh, računajući da je igrački kadar potekao iz naše škole i zahvaljujući požrtvovanju te dece, svih nas u klubu i upravi“.

„Pre svega se zahvaljujem treneru koji je verovao u nas i koji je svakom momentu stajao iza nas. Htela bih da se zahvalim predsedniku i opštini, kao i našoj upravi koja nam je omogućila sve ovo, zaposlenima Sportskog centra Čajetina, koji su nam omogućili da imamo besprekorne uslove za rad i naravno devojkama koje su iznele sav pritisak. Bile smo složne, spremne i odlučne da uđemo u viši rang gde nam je i mesto“  izjavila je kapiten kluba Aleksandra Pantović.

Ispred kluba se odbojkašicama zahvalio predsednik Dejan Škodrić koji je rekao da „zna da nije lako svakodnevno trenirati, vikendom igrati utakmice, a istovremeno završavati školske i sve ostale obaveze. Veliko je to odricanje i  mi to cenimo i poštujemo. Nije samo utakmica protiv Valjeva ovaj uspeh, već cela sezona – 18 pobeda, dosta napornih gostovanja, veliki pritisak na sve nas, od nas na vas da mora da se dobije. Možda smo jedan od klubova sa najboljim uslovima što se tiče infrastrukture i rada i zbog toga ponajviše treba da zahvalimo našoj opštini“, zaključio je Škodrić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here