Pavle Grbović – Napad na mene je odraz atmosfere u društvu

0
106

Napad na mene tokom izbora je odraz atmosfere u društvu gde je očigledno zavladalo mišljenje, ukoliko si na strani onoga ko je moćniji, da  je nasilje legitiman način obračuna, izjavio je lider Pokreta slobodnih građana.

Nasilje na našoj političkoj sceni nije retkost, a posebno se dižu tenzije u vreme  izbora kada dolazi i do nasilja. Na prošlim izborima povređen je predsednik pokreta slobodnih građana Pavle Grbović koji se sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović napadnut je u naselju Nova Galenika na dan prošlih izbora. Grboviću je razbijena glava ispred mesnog odbora SNS u naselju Nova Galenika, koji je udaljen oko 300 metara od škole u kojoj se nalaze sva biračka mesta. Pitali smo Grbovića da li smatra da je ovo samo izolovani incident ili slika celokupne atmosfere u kojoj su se održavali izbori.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je da su “članovi Srpske napredne stranke  u prostorijama mesne zajednice u beogradskom naselju Nova Galenika vodili paralelne biračke spiskove”.

Grbović je novinarima ispred Skupštine Srbije objasnio da je oko 10.30, nakon glasanja u naselju Nova Galenika, naišao na tri mlađa muškarca, koji su, kako su mu rekli, nosili „paralelni birački spisak“.

„Pitao sam ga odakle mu to, on je rekao da je dobio iz stranke. Pri tom je rekao da je maloletan i da zato ne može da odgovara“, rekao je Grbović.

Dodao je da su te muškarce nastavili da prate do Mesnog odbora Srpske napredne stranke  koji se nalazi nedaleko od biračkog mesta i da su nakon toga dva puta pozvali policiju, koja je, prema njegovim rečima, stigla pola sata nakon drugog poziva.

Predsednik Pokreta slobodnih građana je kazao da su, dok su čekali policiju, u prostorije mesne zajednice koja se nalazi preko puta Mesnog odbora SNS, dolazili članovi SNS i “beležili paralelne biračke spiskove ko je izašao na glasanje”.

“Nekoliko minuta nakon toga je, osim prisutnih članova SNS došlo još nekoliko momaka, starijih i definitivno ratobornijih, koji su pokušali da nas oteraju. Počeli su da nas vređaju i da nam prete”, naveo je on.

Grbović je istakao i da je “napad započet na Ninu Stojaković, koja je snimala incident i kojoj su izbili telefon iz ruke” i negirao da je on započeo napad.

“Zatim je to lice udarilo mene i onda je krenula tuča u kojoj je učestvovalo više lica sa njihove strane. Tom prilikom ja sam više puta udaren u predelu glave, usne i desnog uveta i te povrede su kasnije konstatovane i kod lekara u Zemunskoj bolnici”, rekao je Grbović.

Naglasio je da policija, kada je stigla, nije ušla ni u prostorije SNS, ni u prostorije mesne zajednice, iako su se, prema njegovim rečima, “počinioci napada nalazili u tim prostorijama”.

SNS je ranije negirala Grbovićeve navode i saopštila da “postoji video snimak na kome se jasno vidi da upravo Grbović provocira članove SNS ispred prostorija izbornog štaba Mesnog odbora Galenika”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here