Susret Dačića i Košara

0
70

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Francuske u Srbiji Pjera Košara.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je, tokom sastanka sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom, da je saradnja između Srbije i Francuske svestrana i veoma razvijena, o čemu govori intenzivan politički dijalog na visokom nivou. Izrazio je zahvalnost poslanicima i senatorima francuskog parlamenta koji su okviru posmatračkih misija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, OEBS i ODIHR pratili izbore u Srbiji.

Na interesovanje ambasadora Košara, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upoznao je sagovornika sa zakonskim rokovima za sazivanje narednog parlamenta i formiranje ostalih državnih organa. Ambasador Košar je izrazio zadovoljstvo zbog političkog pluralizma u Skupštini koji najavljuju rezultati izbora od 3. aprila.

Tokom razgovora o međunarodnim političkim aktuelnostima, ambasador Košar je izrazio želju da Srbija odlučno nastavi svoju politiku evropskih integracija, sprovodeći započete reforme ali i jačajući svoju usklađenost sa spoljnom politikom Evropske unije posebno u kontekstu rata u Ukrajini.

Tokom sastanka razgovarano je i o nastavku unapređenja političke i parlamentarne saradnje čim se za to steknu uslovi, kako kroz postojeće okvire, tako i kroz tvining i TAIEX programe za koje su francuski parlamentarci izrazili interesovanje, kao i projekte Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here