Dejan Mirović – Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić su koalicioni partneri

0
103

Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić su koalicioni partneri posredstvom Srpske liste i većine u takozvanom kosovskom parlamentu, rekao je profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović.

Profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović ocenio je da je zbog toga što rukovodi Srpskom listom na Kosovu i Metohiji Aleksandar Vučić posredni koalicioni partner sa Albancima i da nema nameru da blokira tu koaliciju.

Kosovski premijer Aljbin Kurti razgovarao je sa ambasadorima Kvinte i šefom kancelarije EU u Prištini o političkoj situaciji na Kosovu i u regionu. Kurti je tokom razgovora sa ambasadorima ponovio da se Vlada Kosova zalaže za „principijelan i izbalansiran“ dijalog sa Srbijom koji će po njegovim rečima, biti okončan „obostranom priznanjem“, saopšteno je iz njegovog kabineta. Profesora međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejana Mirovića zamolili smo da oceni da li su ovakve izjave predsednika vlade privremenih institucija na Kosovu i Metohiji imalo realne.

Govoreći o ruskoj agresiji na Ukrajinu, Aljbin Kurti je naveo da je Kosovo „trenutno uskladilo“ politiku sa SAD i EU i uvelo sankcije Moskvi kao i da je „pokazalo solidarnost“ sa ukrajinskim narodom kroz izražavanje spremnosti da prihvati oko 5.000 izbeglica iz te zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here