Brnabićeva razgovarala sa novoimenovanim ambasadorom Koreje

0
98

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Li Đeungom o produbljivanju bilateralne saradnje i partnerskih odnosa, pre svega na polju ekonomije i privrede.

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Li Đeungom i tom prilikom izrazila uverenje da će tokom mandata ambasadora Lija dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblasti IT industrije, u kojoj Koreja postiže izuzetne rezultate i umnogome može da doprinese razvoju ovog sektora u Srbiji. Predsednica Vlade je ocenila da je Srpsko-korejski informatički centar u Beogradu primer dosadašnjeg kooperativnog rada naših država, pri čemu je izrazila zahvalnost Ambasadi i Vladi Republike Koreje na podršci koju su kroz rad ovog centra pružili digitalizaciji i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji.

Ambasador Li je naveo da je budućnost u razvoju „pametnih gradova“ u cilju kvalitetnijeg života građana i da postoji prostor za partnerstvo dveju država u ovoj oblasti. Kako je ocenio, postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu i plan Ambasade je da nastavi da promoviše Srbiju kao investicionu destinaciju.

Sagovornici su razgovarali i o produbljivanju saradnje i u drugim oblastima poput elektronske uprave, energetike i zaštite životne sredine. Premijerka je poželela ambasadoru Liju uspešan mandat u Srbiji i izrazila uverenje da će u predstojećem periodu, zajedničkim delovanjem, dve zemlje uspeti da učvrste saradnju i podignu nivo partnerskih odnosa u mnogim oblastima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here