“Svesrpski dečji sabor” okupio učesnike iz dijaspore

0
133

Naša deca iz dijaspore su gosti Srbije u Beogradu na festivalu dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „SVESRPSKI DEČJI SABOR“ koji ima za cilj da ih poveže sa zemljom maticom i da ih podseti na činjenicu da, iako žive daleko od nje, Srbija jeste i njihov dom.

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „SVESRPSKI DEČJI SABOR“ počeo je juče a  traje  do 29. maja u Beogradu.  Našu decu iz rasejanja je pozdravila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

„Svesrpski dečji sabor” je tradicionalna manifestacija koju već četvrti put organizuje Gradska uprava grada Beograda – Dečji kulturni centar Beograd, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tom prilikom u Srbiju dolaze deca i mladi iz rasejanja želeći da upoznaju svoju zemlju porekla i njene kulturne tekovine. Boraveći u domovima svojih vršnjaka iz Beograda, deca i mladi upoznaju Srbiju, srpsku istoriju i kulturu kroz bogat kulturno-umetnički program, osmišljen od strane Dečjeg kulturnog centra Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here