Vučić na otvaranju obilaznice oko Beograda

0
78

Sektor B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do Straževice zajedno sa novim tunelom Straževica, zvanično je otvoren u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica. Na ovoj deonici obilaznice, koja je duga oko četiri kilometra, završena je leva traka auto-puta sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 760 metara. Predsednik Srbije je rekao rekao da se i „u ova teška vremena Srbija razvija i napreduje“, da se u ovom trenutku gradi 547 kilometara auto-puteva, brzih saobraćajnica i obilaznica i da je obilaznica oko Beograda važna ne samo za Beograd, već i za Srbiju.

Kineska kompanija “Pauer Čajna”, azerbejdžanski Azvirt i domaći podizvođači uveliko rade na izgradnji sektora 6 obilaznice od tunela Straževica do Bubanj Potoka, gde će se ona spojiti sa auto-putem E 75 ka Nišu. Dužina čitave obilaznice oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka je 20,4 kilometra i ona bi trebala da bude završena u martu naredne godine. Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega se 15 procenata ulaže iz budžeta Srbije, dok se preostalih 85 procenata finansira od kredita kineske Eksim banke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here