Aleksandar Jerković – Naoružavanje Ukrajine od strane Zapada je dolivanje ulja na vatru

0
235

Zapad je želeo da dođe do sukoba u Ukrajini, a sada naoružavanjem Ukrajine doliva ulje na vatru, izjavio je zamenik predsednika parlamentarnog pokreta “Nema nazad, iza je Srbija” Aleksandar Jerkovića, koji je rekao da će se Zapad boriti do poslednjeg Ukrajinca.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kaže da sve više zapadnih zemalja šalje oružje Ukrajini što će, kako ocenjuje, produžiti oružni sukob u toj zemlji. Zamenika predsednika parlamentarnog pokreta “Nema nazad, iza je Srbija” Aleksandra Jerkovića smo pitali da li smatra da Zapad pravilno postupa kada dotura oružje Ukrajini.

Naoružavanje Ukrajine od strane Zapada pokrenulo je i pitanje naoružavanja na drugim „kritičnim“ teritorijama. Kina, koja Tajvan smatra svojom provincijom, pojačala je vojne manevre oko ostrva u poslednje dve godine, pokušavajući da izvrši pritisak na Tajpej da prihvati njeno pravo suvereniteta na toj teritoriji. Britanska ministarka inostranih poslova Liz Tras izjavila je da je važno da NATO i njegovi saveznici obezbede da Tajvan može da se odbrani u slučaju da bezbednost ostrva bude ugrožena. „Važno je da osiguramo da Tajvan može da se odbrani, moramo da naučimo lekcije iz Ukrajine – saopštila je i dodala da Britanija treba da nastavi da gradi trgovinske veze sa Kinom, ali da mora da izbegne da postane strateški zavisna od nje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here