Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3 gde je u toku instalacija novog PET skenera.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Kamenicu 3 sa PET centrom, gde je u toku instalacija novog PET CT aparata, koji će omogućiti znatno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine, istakavši da će ovaj najsavremeniji aparat početi da radi do kraja meseca. Predsednik je danas obišao i iks-nož, na kojem je od kraja juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja, a potom i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici – za onkologiju, plućne bolesti i kardiovaskularne bolesti.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da je za sve građane izuzetno značajno što je pušten u rad iks-nož, jer pacijenti više ne moraju da idu u Beograd na terapiju. Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.