Srpski organski proizvođači na najvećem sajmu organske proizvodnje u Nirnbergu

0
56

Na ovogodišnjem sajmu „BIOFACH“ 2022, u okviru nacionalnog paviljona Srbije, po četvrti put, pod prepoznatiljivim sloganom „WE SPEAK ORGANIC“, naši organski proizvođači predstaviće svoje proizvode od 26. do 29. jula 2022. u Nemačkoj.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije  u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza i Nacionalnom asocijacijom „Serbia Organica“ organizuju nastup srpskih privrednika, u okviru nacionalnog štanda Srbije na specijalizovanom međunarodnom sajmu organske hrane „BIOFACH“ 2022. koji će se održati od 26. do 29. jula 2022. u Nirnbergu u Nemačkoj.

Na ovogodišnjem sajmu „BIOFACH“ 2022, u okviru nacionalnog paviljona Srbije, po četvrti put, pod prepoznatiljivim sloganom „WE SPEAK ORGANIC“, naši organski proizvođači će se  predstaviti širokim asortimanom proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća, povrća, sušenih pečuraka do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova i voćnih namaza od organskog voća.

„BIOFACH“ predstavlja najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje. Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede , čiji je član i Privredna komora Srbije. Pored međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u sektoru. U Srbiji se organskom proizvodnjom bavi više od 7.000 proizvođača, a u poslednjih deset godina izvoz je porastao više od petnaest puta. U odnosu na 2020. godinu, izvoz u 2021. godini je porastao za 53 odsto i iznosio je 57,4 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here