Boris Tadić – Ne mogu da prihvatim da je Šapić član SNS-a

0
147

U operativnom mislu Aleksandar Šapić ima određene sposobnosti, ali za mesto gradonačelnika Beograda potrebna je još i politička vizija i politička mašta, rekao je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i dodao da još ne može da prihvati da je Šapić, kog je on uveo u politiku, postao član Srpske napredne stranke.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić preuzeo je funkciju od Zorana Radojičića koji je u prethodne četiri godine vodio prestonicu i najavio da će pokušati da organizuje namenske konferencije za novinare u redovnim intervalima, na kojima će predstavljati šta je urađeno u gradu u određenom periodu. Kao svoj “zadatak broj jedan”, Šapić je istakao pripremu Beograda za jesen i zimu, zbog čega će, kako je najavio, morati da se odustane od dinamike pojedinih manjih projekata. Kakav Beograd očekuje pod Šapićevom upravom pitali smo predsednika Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Doskorašnji gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je prilikom predaje funkciji Aleksandru Šapiću istakao da mu je bilo “lepo da u prethodne četiri godine sa Beograđanima radi na unapređenju i funkcionisanju grada” i dodao da u njegovom životu sledi novi period, bilo kao lekara, ili na nekoj drugoj poziciji. Dodao je da smatra da može da da doprinos da svi zajedno žive bolje, kako je rekao, u različitim oblastima, poput ekologije, lokalne samouprave, nauke, medicine. Ponovio je da je posebno ponosan na dečju klinku “Tiršova dva”, čija je izgradnja počela, i da je to za njega projekat kao što je za prethodne gradonačelnike bio Most na Adi ili Beograd na vodi. Istakao je i da je zadovoljan što je tokom njegovog vođenja gradom pokrenuta tema ekologije i izrazio nadu da će započeti projekti biti realizovani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here