Ministar Stefanović na obuci rečnih diverzanata bataljona „Grifoni“

0
252

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 82. čete rečnih diverzanata iz sastava 72. brigade za specijalne operacije koji izvode ronilačku obuku u rejonu prevodnice Kajtasovo.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 82. čete rečnih diverzanata iz sastava 72. brigade za specijalne operacije koji izvode ronilačku obuku u rejonu prevodnice Kajtasovo. Ministar Stefanović rekao je tom prilikom da se uverio u obučenost diverzanata koji su deo elitne jedinice „Grifoni“ 72. brigade za specijalne operacije. Specijalci – ronioci prikazali su ronjenje sa aparatima otvorenog i zatvorenog kruga disanja kao i desantiranje u vodu iz gumenih čamaca. Pored toga, organizovan je i taktičko-tehnički zbor ronilačke opreme.

Tokom današnjeg obilaska sa ministrom Stefanovićem bili su načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić, zamenik komandanta 72. brigade za specijalne operacije pukovnik Dragan Arsenijević i zamenik komandanta Bataljona za specijalne operacije “Grifoni” potpukovnik Miloš Dimitrijević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here