Primopredaja plovila preduzeća “Vode Vojvodine” Jedinici za bezbednost na rekama

0
95

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je primopredaji plovila koje je preduzeće “Vode Vojvodine” doniralo Ministarstvu unutrašnjih poslova, Jedinici za bezbednost na rekama.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom JVP “Vode Vojvodine” Srđanom Kruževićem prisustvovao je primopredaji plovila marke „Atlantic Marine“ model 530 Open, koje je preduzeće “Vode Vojvodine” doniralo Ministarstvu unutrašnjih poslova, Jedinici za bezbednost na rekama. Ministar Vulin se zahvalio na ovoj velikoj donaciji, ali i na svim donacijama koje je MUP Srbije do sada dobio od Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da ga raduje činjenica da su „Vode Vojvodine“, pored svih redovnih aktivnosti, smogle snage, i imaju kapaciteta zbog boljeg i odgovornijeg vođenja, da pomognu policiji da bude bolje opremljenija, da ima bolje uslove za rad, da se stara, nadzire, kontroliše, preventivno deluje, ali i sankcioniše one koji zloupotrebljavaju ili krše prava ili se ponašaju nedolično na rekama, kanalima, da se staraju i u borbi protiv šverca i svakog drugog oblika kriminala.

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević zahvalio se gradonačelniku Novog Sada na promovisanju ovog preduzeća i na podizanju svesti građana Novog Sada kada je u pitanju zaštita reka, ribljeg fonda i životne sredine, a pohvalio je i saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sa kojim „Vode Vojvodine“ imaju sjajnu saradnju koja je krunisana ustupanjem na korišćenje čamca Jedinici za bezbednost na rekama. On je podsetio na to da je u ovoj godini zabranjen privredni ribolov na teritoriji grada Novog Sada u dužini od 20ak kilometara i izrazio nadu da će Policijska uprava u Novom Sadu pomoći preduzeću u sprečavanju krivičnih dela koja se tiču delatnosti „Voda Vojvodine“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here