Član Predsedništva Stranke slobode i pravde Đorđo Đorđić smatra da je besmisleno u Srbiji govoriti o slobodi medija i naglašava da su mediji u našoj zemlji ekstremno podeljeni, uz konstataciju da svako mora da snosi odgovornost za ono što napiše.

Ivica Dačić susreo se sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro i preneo joj da se planiraju dalje izmene i dopune medijskih zakona u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Medijske strategije, što će biti realizovano nakon konstituisanja parlamenta i formiranja Vlade. Bivšeg košarkaša i člana predsedništva Stranke slobode i pravde Đorđa Đorđića smo pitali u kakvom su stanju medijske slobode u Srbiji.

OEBS će nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara u Srbiji, izjavila je predstavnica OEBS za slobodu medija Tereza Ribeiro na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, koja je kazala da je Vlada posvećena radu na unapređenju ukupnog medijskog okruženja i da je u tome izuzetno važan partner upravo OEBS koji predstavlja most između Vlade, sa jedne, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge strane. Navela je da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade svakako biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i mediji.