Nakon 29 godina otkako je ukradeno iz Depandansa Muzeja Vojvodine u Čelarevu, umetničko delo „Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861“ Vlaha Bukovca vraćeno je u Srbiju iz Švajcarske.

Slika „Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861“ Vlaha Bukovca urađena je po narudžbini povodom 40-godišnjice Crkveno-narodnog sabora Srba održanog na Blagovesti, 2. aprila 1861. godine u Sremskim Karlovcima, kojem je predsedavao patrijarh Josif Rajačić. Akademik Vlaho Bukovac (1855–1922) prikazao je na slici 82 autentična portreta učesnika Sabora, pripadnika crkvenog klera, političkih stranaka i građana, među kojima je bio i Svetozar Miletić. Izvedena je tehnikom ulja na platnu, u dimenzijama 122 x 192 centimetra. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da  kao narod dugujemo zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji pronalaženja ove slike jer je ona pravo svedočanstvo o događajima sa Blagoveštenskog sabora, i na njoj vidimo velikane Srpske Vojvodine koji su nosioci jedinstva, zajedništva i ideje koja je krunisana u novembru 1918. godine – ideje prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je Tužilaštvu za organizovani kriminal i SBPOK-u, koji su pronašli sliku i vratili je srpskom narodu.

Direktorka Muzeja Vojvodine Tijana Stanković Pešterac navela je da je ovo istorijski trenutak kako za Muzej, tako i za našu zemlju. Ona je izrazila zahvalnost Pokrajinskoj vladi, koja je izdvojila sredstva za povratak ove slike u Srbiju. Umetničko delo „Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861“ biće u narednom periodu deo stalne postavke Muzeja Vojvodine.